2012 Sonbahar KPDS 3. Bağlaç ve Preposition Sorusu ve Çözümü

Soru: —- philosophers had started to put received wisdom to the test of rational examination, another fundamental question rapidly became obvious: “How can we know?”

A) Once
B) Only if
C) Unless
D) In case
E) While

 


Çözüm: Doğru Cevap: A

Cümleyi çevirdiğiniz zaman ortaya çok anlaşılır bir ifade çıkmıyor ama filozofların bir şeye başladıklarından ve 2. cümlede ise bir diğer temel sorunun hızlıca ortaya çıktığından bahsettiğini anlayabiliyoruz.

Burada elimizdeki en önemli ipucu “rapidly” dir. rapidly genellikle as soon as gibi bağlaçlarla sıksık kullanılır. As soon as(Birşey olur olmaz) rapidly(hızlıca) birşeyler oldu gibi.

Şıklarda Once kelimesi as soon as ile aynı anlama gelmektedir.

B şıkkın only if bir condition bağlacıdır. Keşke anlamı katmaktadır ve bunu gerektirecek bir yapı cümlede yoktur.

C şıkkındaki Unless bir şart cümlesidir. Olmazsa, olmadıkça anlamı kadar ve illaki bir modal ister. Cümleden böyle bir yapı mevcut değildir.

D şıkkındaki in case de bir durum cümlesidir. Olması halinde anlamı katar ve cümleye uymaz.

E şıkkındaki while iken anlamındadır ve cümleye uymaz.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/sentence/sinavingilizce.com/wp-content/themes/ribbon/single.php on line 40

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sentence/sinavingilizce.com/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *